Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η αποκατάσταση των μνημείων του Παρθενώνα

Η αποκατάσταση των μνημείων του Παρθενώνα




Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Parthenon, an Icon of Global Citizenship» που έχει ως κύριο θέμα την επιστροφή των Γλυπτων του Παρθενώνα.
Όσοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να παραστούν στο Nicholson Museum στο Σίδνεϊ θα μπορούν να αναρτήσουν τις ερωτήσεις τους και να συμμετάσχουν μέσω των social media Facebook και Τwitter.
Τα τελευταία τριάντα χρόνια η πλειοψηφία των πρωθυπουργών της Αυστραλίας είναι υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα καθώς και ένας μεγάλος αριθμός υπουργών και ανθρώπων των τεχνών.
Το συνέδριο θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο έχει ως θέμα τον ρόλο της παιδείας για την ορθή κατανόηση της σημασίας του Παρθενώνα για την παγκόσμια ιστορία και για το πόσο σημαντικό είναι η ύπαρξη μουσείων ως εκπαιδευτικό εργαλείο.
Στην συνέχεια, το δεύτερο μέρος ασχολείται με τον ακτιβισμό και τους τρόπους προώθησης των δράσεων σε σχέση με την επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα.
Επίσης στο συνέδριο πρόκειται να ασχοληθούν με τον τομέα της οικονομίας. Δηλαδή τα τουριστικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν μέτα την δίκαιη επιστροφή των γλυπτών.  
Τέλος ,ο συγγραφέας μας επισημαίνει την ειδική σελίδα για το παγκόσμιο συνέδριο.
Κάθε Έλληνας θα πρέπει να ενημερώνεται και να συμμετέχει σε συνέδρια και δράσεις που έχουν να κάνουν με ένα θέμα που αφορά την πατρίδα του και την παγκόσμια ιστορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου